whodoyoulike2016.com

Rangering av hender

I poker er det de fem kortene du har å spille med som teller, og de forskjellige kombinasjonene rangeres som forklart under.

Rangering av hender

 

Royal flush
Hvis du sitter med AKQJT i samme farge har du det som kalles en royal straight flush. Dette er den beste hånda du kan få i poker. Alle andre straight flush rangeres etter hvilket kort som er på topp.
Straight flush
Denne hånden er nesten lik Royal flush. Forskjellen er bare at du ikke har den opp til ess. F.eks. KQJT9 i kløver som vist på bilde.
Fire like, fjers
Ett av de vakreste synene i poker er å se fire ess eller 4 andre like som smiler til deg. Dette kalles fjers eller fire like. Den individuelle rangeringen av fjers er logisk; fire ess slår fire konger.
Fullt hus
Kombinasjonen av to og tre like kort på hånda kalles hus og her er det de tre like kortene som teller. Hvis du sitter med 77999 og motspilleren sitter med 22JJJ vil motspilleren vinne.
Flush
Når alle kortene dine er i samme farge sitter du med en flush. Her er det først og fremst den som har det høyeste kortet som vinner. Et unntak er i fem- kort draw, hvor to spillere kan få hver sin flush med ess på topp men i ulike farger- da er det hvilken farge du sitter med som avgjør utfallet. Spar vinner, så kommer hjerter, kløver og ruter i synkende rekkefølge.
Straight
Fem kort i rekkefølge kalles en straight. Også her vil det høyeste kortet telle- en straight med ess på topp slår en straight med knekt på topp.
Tre like, tress
Hvis du har tre like kort på hånda sitter du med en tress- for eksempel 99932.
To par
To ulike par kalles to par og er den nest dårligste hånda i poker. Hvis to spillere sitter med to ulike to par, vil den som sitter med det høyeste paret vinne.
Par
Den enkleste hånda i poker- to like kort av fem.

 

 

Next Article